Vijećnik u Skupštini Zadarske županije Marko Pupić Bakrač uputio je javnosti očitovanje nakon što je dobio odgovor na svoje vijećničko pitanje postavljeno na sjednici održanoj 12. prosinca 2017. godine.

"Postavio sam pitanje oko pregovora župana Longina i gradonačelnika Dukića da Županija preda ingerenciju nad Narodnim muzejom Gradu Zadru. Iz transkripta odgovora župana Longina na moje pitanje razvidno je da se na tom scenariju intenzivno radi.

Gradonačelnika Branka Dukića nikada nisam stavljao u isti koš sa Kalmetom, Longinom, Livakovićem... međutim ukoliko Narodni muzej Zadar uzme u svoje krilo, Renatu Peroš stavi pod svoje skute, iste sekunde aktivirat ću mandat u Gradskom vijeću grada Zadra", najavio je Pupić-Bakrač.

Prozvao je i predsjednika Muzejskog vijeća Narodnog muzeja Zadar Zlatka Begonju, koji se "prsio kako će on uvesti red u Narodni muzej, a sada ne odgovara moja vijećnička pitanja, ne očituje se o nizu nepravilnosti koje je inspekcija utvrdila u Narodnom muzeju. Zna li netko što ga je snašlo? Da mu se nije nešto dogodilo? Sigurno je neka viša sila", zaključuje Pupić Bakrač.