Nakon što je prošle godine jedan roditelj ispred učenika prijetio nastavniku, Osnovna škola Jurja Barakovića u Ražancu u siječnju je dobila sustav za video nadzor. 

Navodi to ravnateljica Vesna Drmić u odgovoru na pitanje nezavisnog županijskog vijećnika Darija Perkovića. On je za govornicom Županijske skupštine zatražio od resornog pročelnika Ivana Šimunića provođenje mjera koje će spriječiti nastanak ovakvih incidenata upozoravajući pritom da je napad uplašio učenike 3. razreda. 

U dogovoru i uz financijsku potporu Županije, škola je dobila sustav za video nadzor, a pojačala je i mjere nadzora u školi putem dežurstva učitelja, javila je Drmić uoči nove Županijske skupštine koja je na rasporedu u četvrtak. Dodala je i kako je škola prilikom incidenta poduzela sve potrebne mjere za zaštitu nastavnika i učenika. 

- Svjesni težine događaja, škola je podnijela zahtjev za pokretanje krizne intervencije sukladno protokolu i Tim za krizne intervencije je proveo sažetu integraciju traume sa svim uključenima u događaj (učenicima, učiteljima i roditeljima. U svom izvješću, tim je pohvalio način postupanja škole, naglasio važnost toga da počinitelj snosi zakonske posljedice svog čina te dao savjete i preporuke kako povećati sigurnost u školi. 

Škola još očekuje povratnu informaciju II. policijske postaje Zadar i Centra za socijalnu skrb.