Inspekcija "češlja" poslovanje Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Rezultat je to javnog istupa Marka Pupića Bakrača, županijskog vijećnika Akcije Mladih, u kojem je naveo niz nepravilnosti koje je uz pomoć zaposlenika otkrio o ravnatelju Predragu Orloviću. 

Podsjetimo, Pupić Bakrač je medijima, predstavnicima Županije i ministru zdravstva poslao dopis s dokumentacijom prema kojem ravnatelj zapošljava svoju rodbinu te luksuzni smještaj stavlja na račun javne ustanove. Na posljednoj sjednici Županijske skupštine Pupić Bakrač je dodao kako je, nakon objave u medijima, Orlović zaposlenicima prijetio otkazima i govorio im kako "on ima svoje metode kojima će otkriti tko je od njih dostavljao dokumentaciju županijskom vijećniku". Bilo je to krajem prošle godine, a Orlović se do danas nije očitovao o ozbiljnim optužbama na njegov račun. 

- U ustanovu su, po svim pitanjima i ranijim prijavama, u više navrata dolazile razne inspekcije. Prilikom svih inspekcija nije nađeno elemenata za kaznenu prijavu protiv ravnatelja ustanove. Trenutno izvide provodi inspektorica gospođa T. Marković koja je tražila sve dokumente, svih ranijih UV. Svi navodi ili propusti koji su se dogodili su ispravljeni u ranijem periodu te se za sva pitanja možete obratiti gospodinu Željku Ivkoviću koji je tada bio predsjednik Upravnog vijeća, naveo je dr. Slavko Marić, novi predsjednik Upravnog vijeća Zavoda, u pisanom odgovoru na upit Pupića Bakrača. 

Poznati zadarski ginekolog dodao je kako Zavod za hitnu medicinu posluje izrazito pozitivno s viškom od 8 milijuna i 200 tisuća kuna što smatra hvalevrijednim rezultatom. Preostaje vidjeti hoće li hvalevrijedni biti i rezultati inspekcijskog nadzora.