ZADAR - Za skupštinu Zadarska županije koja će se održati 8. veljače objavljeni su odgovori na vijećnička pitanja.

Prvi put je odgovarao Josip Klišmanić novi direktor Zračne luke Zadar na pitanja koja je postavio Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač. On je pitao koliko je novaca s računa Zračne luke isplaćeno Kinesko-jugoistočne europske poslovne asocijacije (CSEBA) kojoj je predsjednik Mario Rendulić? Pitao je dobro upućeni Pupić Bakrač u koje svrhe je novac isplaćen i je li vraćen, koliko su puta Rendulić i tadašnja direktorica Zračne luke Irena Ćosić bili u Kini?

Odgovor je nevjerojatan: Zračna luka Zadar sponzorirala je lobističko udruženje sa 341 tisuću kuna, a sa još 154 tisuće kuna plaćeno je pet putovanja u Kinu na kojem su pored Rendulića sudjelovali Irena Ćosić te bivši dogradonačelnik Zadra Ivica Vlakić.

Istina, svaki put bi s tih putovanja oni donosili pune ruke obećanja pa tako i da je potpisan ugovor s kineskom avio kompanijom 1. svibnja 2015. godine. U pregovorima je tada sudjelovao i hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović, koji je ugostio zadarskog župana Božidara Longina i njegovog glasnogovornika Antu Župana. Po njihovom povratku iz Kine - opet ista priča, ista kompanija i najava o izravnim letovima iz Kine za Zadar. Uz dodatak o koncesiji koju bi trebalo dati Kinezima da nam produže uzletno-sletnu stazu, nakon što taj projekt nikako da dospije  do EU fondova.