Prvi put na „Tuna, Sushi & Wine Festivalu" sjajne riblje delicije koje će spremati chefovi poznatih zadarskih i hrvatskih restorana uz posebnu ponudu zadarskih vinarskih kuća - bit će dio programa festivala i po promotivnoj cijeni od 10 kuna svakodnevno dostupne Zadranima u za ovu priliku natkrivenom i grijanom atriju palače Cedulin. 

Od subote 3. veljače do naredne subote, 10. veljače u terminima od 09:30 do 13 sati te od 18 i 30 do 20 sati, predstavit će se zadarski restoran „Foša", restoran „Fešta" s otoka Žuta na Kornatima, restoran „Bota Šare" iz Malog Stona, Dubrovnika, Splita, Zagreba i otoka Banje, restoran hotela „Mediteran" Zadar, restoran „Bruschetta" Zadar, restoran hotela „Ilirija" iz Biograda, zadarski „Turisthotel" restoran, potom restoran „Kraljevskih vinograda" iz Petrčana, chefovi Josip Vrsaljko, Mirko Poljak i Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar, restoran „4 Kantuna" Zadar, chef Stipe Šimunov te restoran „Bar Atrij". Pored ovih restorana i chefova, svoju će ponudu na istom mjestu prezentirati paška sirana i ninska solana, kao i manji proizvođači meda i maslinovog ulja, dok će uvijek svježe namirnice za recepte chefova osiguravati OPG „Matak". Svoja vina predstavit će i vinari zadarskog kraja, a čaša vina iznosit će isto koliko i glavno jelo - 10 kuna. Izabranim vinima predstavit će se „Badel 1862" Vinarija Benkovac, „Degarra" Zadar, „Karaba" Pakoštane, „KerVin" Nadin, „Kraljevski vinogradi" Petrčane, „MasVin" Polača, „Poljak vina", „Škaulj", vina „Vrsaljko", Vinarija "Biograd" i Vinarija „Jokić".

Sav prihod ide udruzi Duga iz Zadra

Pašticada od tune, tartar od tune, rolice od tune u umaku od jogurta, sporo kuhana tuna na kremi od wasabija, burger od tune, zalogaji od tune i avokada ili tuna obložena pistacijom uz kremu od krumpira i agruma - samo su dio bogate gastronomske ponude u kojoj će se moći uživati u atriju palače Cedulin. Zadarski i drugi hrvatski chefovi iz poznatih restorana, svojim će maštovitim kombinacijama uljepšati festivalske dane, a sav prihod od ove degustacije ide Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra.

Sve informacije o festivalu možete pratiti ovdje: www.sushifest.zadar.travel