Na blagdan blaženog Alojzija Stepinca u subotu, 10. veljače, položit će se kamen temeljac za izgradnju župne crkve na Bilom Brigu. 

U 11 sati započinje blagoslov gradilišta nakon kojeg slijedi koncelebrirano misno slavlje, kojeg će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. 

Gradnja nove župne crkve na mjestu montažne već je počela, javljaju iz Zadarske nadbiskupije koja je prošle godine uložila preko 5 milijuna kuna za izgradnju crkve na Novom Bokanjcu. 

Kamen temeljac za crkvu na Bilom Brigu blagoslovio je sv. Ivan Pavao II. na misi Stepinčeve beatifikacije u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. godine. Župa bl. Alojzija Stepinca u Zadru je prva župa u Hrvatskoj posvećena Stepincu. Utemeljena je 1998. godine, a polumontažnu crkvu 10. veljače 1999. godine blagoslovio je zadarski nadbiskup Ivan Prenđa. 

Vjernici su se osamnaest godina okupljali na bogoslužjima u montažnoj crkvi koja je u studenom prošle godine uklonjena. Dok se ne izgradi nova crkva, mise će se služiti u obližnoj Osnovnoj školi "Zadarski otoci". Blagdansku misu u 9 sati predvodi župnik don Mario Sikirić.