ZADAR - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na mjesto inspektora za zaštitu od požara i eksploziva u PU zadarskoj zaposlio je Dražena Žepinu, diplomiranog turističkog komunikologa, objavio je to Index.

Na veliki natječaj MUP-a, objavljen u rujnu, za to mjesto u PU zadarskoj javilo se 17 kandidata. Troje je izašlo na testiranje, izbor je pao na diplomiranu pravnicu koja nije prošla na liječničkom pregledu te su iz MUP-a posao ponudili Žepini koji je drugi bio na bodovnoj listi, navodi se u rješenju o zaposlenju kojeg potpisuje ministar Davor Božinović.

Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, nam je rekao kako je MUP proveo natječaj. U sistematizaciji postoji to radno mjesto s kojeg je kolega otišao u mirovinu, kazao je Žodan.

U uvjetima natječaja tražila se diploma s područje tehničkih, biotehničkih, prirodnih ili društvenih znanosti te najmanje 3 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

- Da, ja sam taj Dražen Žepina. Nisam član niti jedne stranke. Ispunjavam uvjete natječaja i imao sam sreću da sam primljen na to radno mjesto jer na ovom mi je postalo neizdržljivo, rekao nam je Žepina koji je 10 godina zaposlen na radnom mjestu osobe zadužene za odnose s javnošću u Općini Vir. On je 2013. godine doktorirao na zadarskom sveučilištu s temom iz informacijsko - komunikacijskih znanosti.

- I na razgovoru u MUP-u su me pitali kako bi ja s dosadašnjim radnim iskustvom radio taj inspekcijski posao kojem je najvažniji dio upravo postupak kojeg sam imao priliku upoznati na dosadašnjem poslu, kazao nam je Žepina. Naravno da će ga uz pomoć kolega nastojati savladati, dodaje budući inspektor. Ukoliko vidim da ga ne mogu samostalno obavljati, odustat ću. Imam ja savjest, doznajemo od uskoro bivšeg službenika općine Vir. On na novo radno mjesto prelazi 1. ožujka, a od 1. veljače koristit će godišnji odmor. 

Obvezni probni rad na radnom mjestu inspektora za zaštitu od požara i eksploziva traje tri mjeseca.