ZADAR- U zadarskoj bolnici izabrali su tvrtku Didacta iz Slavonskog Broda za prvu fazu opremanja namještajem Poliklinike čije useljenje još nije na vidiku. Ono je trebalo početi iza blagdana, ali je Državna komisija poništila odluku o izboru najpovoljnije tvrtke na natječaju za namještaj. 

Polovicom studenog prošle godine, komisija zadarske bolnice izabrala je zagrebačku tvrtku Sliv-oprema. Na tu su odluku, pola sata prije završetak žalbenog roka dobili žalbu tvrtka iz Pule Montone&Co koju je uvažila Državna komisija za kontrolu javne nabave. Iz zadarske bolnice su se pravdali kako je problem njihovog odabira bio samo u boji uredskog namještaja. 

U novoj odluci na isti natječaj, na koji su dobili četiri prijave, u Bolnici je izabrana druga tvrtka.

U ponedjeljak u 14 sati završen je žalbeni rok po novoj odluci kojom je tvrtka Didacta dala ponudu od 800 tisuća kuna bez PDV-a. To je damping iznos u odnosu na procijenjenu vrijednosti posla od 1.1 milijun kuna bez PDV-a. Ugovor će biti danas potpisan. 

Izabrani izvođači nisu mogli precizirati datum isporuke namještaja za četiri odjela, rekao nam je zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc.   

Bolnica mora provesti još jedan, a možda i dva natječaja za opremu za drugi i treći kat ogromne zgrade Poliklinike na kojoj se, prema riječima zamjenika ravnatelja izvode preostali radovi na sanaciji zgrade.