ZADAR - Iz ugledne i uspješne zadarske tvrtke HSTec dobili smo upozorenje na stvaranje nove deponije u njihovom okruženju i neposrednoj blizini najvećeg trgovačkog centra u Zadru.

"Ovo je slika koju mi zaposlenici gledamo svakodnevno. Hrpa je nastala u zadnjih nekoliko tjedana i svaki dan raste. Naši gosti - poslovni partneri iz Njemačke naprosto se zgražaju nad ovakvom pojavom u 21. stoljeću", poruka je iz te tvrtke koja je slučaj prijavila komunalnim redarima. Ovo nije prvi put da upozoravaju na komunalni nered na prilazima njihovoj tvrtki.

Kako spriječiti ovako nekultivirano ponašanje pojedinaca koji svjesno uništavaju vlastiti okoliš i nagrđuju izgled tog dijela grada? Rade li to uz dopuštenje vlasnika parcele ili pod okriljem noći, kako se voli kršiti komunalni red i svi ostali propisi? Sve su to pitanja o kojima se posljednjih godina raspravlja i traži rješenje u gradskoj upravi.

Uz legalnu deponiju u Diklu, nedavno je građanima ponuđeno reciklažno dvorište u Gaženici gdje mogu besplatno odlagati otpad iz stanova i kuća koje preuređuju.   

Ali ništa zato. Nova brda smeća nastaju na Sokinom brigu koje nije tako nevidljivo jer bode oči zaposlenicima tvrtke HSTec, u kojoj se radi s najnovijom tehnologijom i robotikom za europsko tržište. Tužno je vidjeti da se u današnje doba neki ponašaju kao da internet još ne postoji.