Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su provodili su pojačan nadzor na zadarskih cestama u sklopu akcije Vikend te završne akcije "Alkohol - droga" u sklopu koje je stiglo i pojačanje iz Zagreba. 

Kontrolirali su 853 vozila i vozača, a poduzeto je čak 268 represivnih mjera. Od 193 alkotestirana vozača, njih 43 je bilo pod utjecajem alkohola, dok je petero vozača za volan sjelo pod utjecajem droge. 

Također, 139 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 5 je vozilo bez vozačke dozvole, 22 vozača nisu poštivala prometni znak, 3 vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije, 1 vozač prošao je kroz crveno svjetlo, 5 vozača je vozilo za vrijeme zabrane, 21 je vozio bez zaštitnog pojasa, 1 bez zaštitne kacige, dok je 6 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje. 

Iz prometa je za vikend isključeno ukupno 62 vozača i 3 vozila, a u tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća, sve samo s materijalnom štetom. 

Rekord vikenda bio je 39-godišnjak koji je u nedjelju oko 1 sat u Ulici 72. bojne Vojne policije u Zadru upravljao Hondom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,47 promila. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.