Na Sveučilištu u Zadru danas se održava Dan otvorenih vrata Odjela za Ekonomiju. Na adresi odjela (Splitska 1, kod dvorane na Višnjiku) studenti od asistenata Odjela u vremenu od 10 do 16 sati mogu saznati sve informacije o pojedinim studijskim programima, uvjetima upisa te ostalim informacijama važnim za studiranje. Asistenti Jurica Bosna i Lucija Surać kažu kako je najčešće pitanju budućih studenata hoće li se nakon završetka studija moći zaposliti. Na sreću, kompetencije koje dobivaju ovim studijem su takve da se posao pronalazi u prosjeku godinu dana nakon njegovog završetka.

- Naši bivši studenti su na značajnim pozicijama u Zadarskoj županiji, ovdje su studirali Josip Milić iz gradskog Upravnog odjela za EU fondove, direktor komunalnog poduzeća „Vir održavanje" Marino Radović, voditeljica za EU fondove u Gradu Obrovcu, puno zaposlenika u upravi OTP banke i drugi, ističe Bosna.

Cilj Dana otvorenih vrata je informiranje mladih o studijskim programima Preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Menadžmenta, uvjetima upisa, iskustvima drugih studenata, samom odjelu, ali i kolegijima koji se na studiju izvode, završnom ispitu na preddiplomskom studiju, magistarskom radu...

- Naša prednost je što smo mali odjel, s manjim brojem i studenata i nastavnika, pa se svi dobro znamo i lakše možemo unaprijediti rad i rezultate studija, kaže Bosna.
Studente potiču i sufinanciranju u sudjelovanju u programu Erasmus+, kako bi kroz studij u inozemstvu stekli nova vrijedna iskustva.