Jučer je objavljen natječaj za prodaju više nekretnina u vlasništvu Države među kojima je i kompleks zemljišta od 987 785 četvornih metara u Stankovcima za 11 i pol milijuna kuna.

Rad i se o zemljištu unutar granica građevinskog područja, za koji postoji Urbanistički plana uređenja Aerodrom Stankovci. U natječajnoj dokumentaciji pored vlasničkog lista, daje se opis nekretnine:

"Čestice zemljišta u Stankovcima su neizgrađene, neuređene, obrasle visokim i niskim raslinjem. U neposrednom okruženju nekretnina nalaze se neizgrađena zemljišta, izvan građevinskog područja. S tih čestica postoji pristup na javno-prometnu površinu, ali nema struje, vodovoda ni kanalizaciju."

Načelnik općine Stankovci Željko Baradić zadovoljan je što Ministarstvo državne imovine prodaje taj veliki teren. Za HTV je izjavio: "Evo, hvala dragom bogu i Ministarstvu državne imovine što je nakon 10 godina mukotrpnog rada i raznoraznih zavrzlama i otezanja, administrativnih barijera raspisalo natječaj za izgradnju aerodroma na prostoru općine Stankovci", kazao je HDZ-ov dugovječni načelnik općine Stankovci.

U prvom ovogodišnjem paketu našao se i manji teren u Polači.

"Prodaje se građevinsko zemljište ukupne površine od 678 m2 po početnoj cijeni 155 237 kuna. Čestica puta na koju je planiran pristup s predmetne čestice nije uređena. Pravilnog oblika, ali kamenjar. U okruženju se nalaze obiteljske kuće te slične neizgrađene katastarske čestice. Zemljište ima pristup na javno-prometnu površinu, struja i vodovod su dostupni, a ne i kanalizacija, navodi se u opisu nekretnine koja se kao i ostale nude na prodaju s rokom od 30 dana.