Prekršajni sud u Zadru kaznio je Zadranina N. M. (20) s 1.000 kuna zbog pokušaja unošenja pirotehnike na utakmicu KK ZAdar i Zagreba koja se igrala 8. veljače prošle godine. On je, prema presudi suda, tog dana oko 18.55 sati, u unutrašnjost Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku pokušao unijeti pirotehničko sredstvo, koje je sakrio ispod genitalija, pri čemu je spriječen od strane zaštitara zaštitarske firme „Mediteran security".

Kako je zaštitar posvjedočio, nakon što mu je oduzeo pirotehničku napravu, mladić je pokušao pobjeći i prilikom bijega se poskliznuo na stube jer je padala kiša, pa su ga zaštitari uhvatili i zadržali do dolaska policije. On je bio siguran da je okrivljenik između genitalija držao tzv. bengalku kao pirotehničko sredstvo jer je iz iste virio i fitilj koji služi za aktiviranje navedene naprave. Mladić je tvrdio kako je pirotehničko sredstvo prije ulaska u dvoranu dobio od jednog člana „Tornada" kojeg nije poznavao, a koji ga je upitao bi li uzeo navedeno sredstvo i unio ga kako bi protestirali protiv uprave kluba.

Temeljem odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, pirotehničko sredstvo neutvrđene marke i porijekla, dužine oko 15 cm i širine 4 cm, koju je protupravno posjedovao, zaplijenit će mu se te po pravomoćnosti ove presude uništiti. Iako je za navedeno djelo propisana kazna između 2 i 15 tisuća kuna, sudac je zbog materijalnog statusa i dosadašnje nekažnjavanosti odredio niži iznos.