ZADAR- Prema službenoj najavi privremene regulacije prometa zbog obilježavanja akcije Maslenica, parkiralište kod sv. Marije bilo je zatvoreno od 18. 1. od 00:00 do 22. 1. u 24 sata.
I prije prošlog četvrtka parkiralište kod sv. Marije bilo je blokirano za parkiranje a danas, dan poslije i dalje je zatvoreno.

Voditelj službe parkiranja u Obali i lučicama, Zvonko Višak rekao nam je kako je to prilika da se iscrtaju parkirna mjesta. Prijepodne se to nije moglo napraviti zbog velike vlage, pa su iskorišteni rani poslijepodnevni sati da se obavi taj posao. Parkiralište će, prema najavi Viška biti otvoreno oko 16 sati. Taman u vrijeme kada se parkiranje na naplaćuje.

To parkiralište kao i parkirna mjesta uz rivu danima su bili ograđeni zbog izložbe oružja i vojne opreme na rivi. Jutros je na Poluotoku vladala prometna gužva zbog vojnog konvoja koji je napuštao rivu. Posljednji kamioni ostali su na rivi do marende na suncu kojeg je zaslužno upijala ekipa vojnika nakon što su demontirali i složili stolove, klupe i šatore.