Liga protiv raka Zadar u suradnji sa ZJZ Zadar sutra (subota) će obilježiti Dan mimoze, kao dan borbe protiv raka vrata maternice.

Od 10 do 13 sati na štandu će se dijeliti grančice mimoze i promidžbeni materijal te prikupljati dragovoljni prilozi. U Zadru će akciju voditi dr. Ivan Bačić, član Lige protiv raka Zadar a uz njega će sudjelovati i dr. Ljilja Balorda, koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za Zadarsku županiju i specijalist javnog zdravstva u ZJZ.

U Benkovcu će akciju voditi dr. Ivica Žuvela, predsjednik podružnice Lige u Benkovcu.
U Biogradu n/m akciju će voditi Ljubica Wagner, predsjednica podružnice Lige u Biogradu n/m.

Ove godine u akciji obilježavanja Dana mimoze u Zadru, uključili su se Ars Cantabile, Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Zadar i volonteri Volonterskog centra Zadar.

U Biogradu n/m, podružnica Lige zbog najavljenih loših vremenskih prilika Dan mimoze održati će u trgovačkom centru Bure centar Biograd n/m, a uz grančicu mimoze i edukativni materijal osigurali su i poklone sponzora koji prate njihov rad u Biogradu n/m.
Podružnica u Biogradu navedenom prilikom isto će prikupljati donacije.

U Benkovcu, štand Lige protiv raka podružnica Benkovac bit će postavljen na šetnici kojom prilikom će se isto dijeliti grančice mimoze, edukativni materijal i prikupljati donacije.