Uz gradilište na Liburnskoj obali jutros su intervenirale jake policijske snage i pauk. Oni su od 7 sati u akciji uklanjanja vozila parkiranih na mjestima privremene regulacije prometa. 

Osim one za potrebe gradilišta Hrvatskih cesta, danas je započela i posebna petodnevna regulacija u sklopu koje se, povodom obilježavanja 25 godina VRO Maslenica, zatvara čak sedam parkirališta u Zadru. Među njima je i potez od mosta do Lančanih vrata na Liburnskoj obali, potreban za prolaz vojnih vozila. 

Unatoč jučerašnjoj obavijesti za medije iz gradske uprave, brojne vozače iznenadila je današnja akcija. Pauk je odvezao više automobila, među kojima je bilo i vozilo njemačkih nacionalnih oznaka čiji vozač očito nije informiran o radovima i novim pravilima. Zbog uklanjanja vozila, došlo je do zastoja u jednosmjernom prometu ovom dionicom na Poluotoku.

Od danas je zabranjeno parkiranje i u Ulici Božidara Petranovića, od Tankerske plovidbe do zgrade Zadarske županije, te kod Crkve sv. Marije. Više informacija potražite na linku