ZADAR- Gostujući u emisiji U svom filmu, proslavljeni košarkaš i izbornik HKS-a Stojko Vranković kazao je kako mu je osvajanje Prvenstva Jugoslavije sa Zadrom,  najdraži i najveći rezultat  njegove, bogate karijere.

Osobito što je u toj završnici  KK Zadar pobijedio Cibonu koja je bila prvak Europe, pojasnio je Vranković svoj izbor za koji ga je pitala voditeljice emisije Tončica Čeljuska. Zadar je grad u kojem je, prema riječima Stojka, on formiran kao igrač i kao osoba. Krešimir Ćosić njegov je najveći učitelj i uzor, ponovio je Vranković na uporno inzistiranje voditeljice kako bi novim generacijama trebao imponirati što je hrvatska reprezentacija igrala s Dream teamom u završnici OI u Barceloni. Ja sam imao priliku učiti od velikog Kreše, tada najboljeg centra Europe,  i to je dragocjeno, istaknuo je Stojko Vrankovića. Krešimir Ćosić u Zadru za Stojka je imao presudnu ulogu u karijeri  u kojoj je s reprezentacijom i klubovima osvajao olimpijske, svjetske i europske medalja.

Još uvijek ga Jedan na Jedan čeka njegov zadarski prijatelj Erik Pavin koji je u posebnom prilogu govorio o Stojku Vrankoviću uz jednog liječnika iz njegovog rodnog Drniša iz kojeg je mladi košarkaša s 2017 centimetara došao u košarkaški Zadar. U Drnišu je išao u Glazbenu školu, svirao gitaru i trubu u Limenoj glazbi, a u Zadru rado pjeva kada se opušta kod Nike.