Glavno zadarsko vodocrpilište Dolac ostalo je bez opskrbe električnom energijom, koja je nužna kako bi se voda isporučila krajnjim korisnicima, građanima Zadra. Direktor Vodovoda Tomislav Matek jutros je poslao obavijest kako će opskrba vodom kroz dan biti otežana.

- Vodovod d.o.o. Zadar obavještava građane grada Zadra, okolice i cijele Zadarske županije kao korisnike vodne usluge javne vodoopskrbe da je uslijed prekida dovodnog strujnog voda na srednjenaponskoj mreži došlo do prekida opskrbe strujom crpilišta Dolac kao glavnog crpilišta vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar, zbog čega se tijekom dana očekuje otežana vodoopskrba na cijelom vodoopskrbnom području Vodovoda d.o.o. Zadar, dok će neka područja ostati potpuno bez vode.

Stručne službe Vodovoda d.o.o. Zadar neprestano rade na smanjivanju protoka i tlakova u određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava kako bi se osigurale dostatne količine vode za područje samog grada Zadra, odnosno kako Opća bolnica Zadar ne bi ostala bez vode. U suradnji s djelatnicima RHE Velebit radi se i na otklanjanju kvara na strujnom vodu.

Potrošači se mole za razumijevanje i strpljenje, a o svim promijenjenim okolnostima bit će obaviješteni putem medija, poručio je Matek.

Doznajemo kako su bez vode već na Bokanjcu.