ZADAR- Kako iz Bokanjca tako i iz Murvice dobili smo informaciju kako su već jutros ostali bez vode, ne znajući koji je razlog tome.

A onda se iza 9 sati oglasio direktor Vodovoda Tomislav Matek navodeći u priopćenju za javnost kako se radi o tome da na vodocrpilištu Dolac nema struje te da će vodoopskrba biti otežana. Isto je to izvorište na kojem je bio kvar elektromotora na jednoj od pumpi na izvorištu Dolac na Zrmanji u srpnju prošle godine. Tada su iz Vodovoda od građana Županije tražili da se pridržavaju strogih pravila potrošnje vode. Redukcija se pod pritiskom ljetne žege, gotovo nije ni osjetila u špinama. 

Danas je već situacija drugačija. Naš Murvičanin doznao je u Elektri kako su iz Vodovoda tražili da im se struja isključi, a na sve pokušaje da dobije informaciju iz Vodovoda, muk u telefonskoj centrali. Murvica treba cisternu s vodom i nas zanima kada će i kako nam Vodovod to organizirati, zatražio je pomoć putem javne objave čitatelj iz Murvice. Naknadno su nam se javili i mještani Bilog Briga javljajući kako su i oni ostali bez vode. Kako doznajemo,  i okolica Zadra bori se s nestašicom.

Dok kiša pada, iz Vodovoda najavljuju da će kvar danas biti uklonjen.