Mještani Bokanjca izrazili su ovih dana putem društvenih mreža svoje ogorčenje devastacijom područja bokanjačkih bunara, na kojima beskućnici u projektu Caritasa obrađuju poljoprivrednu površinu, Ono što im naročito smeta su opasni psi, koji su zavezani lancem, ali uz sam put i igralište na kojem se igraju vrtićka djeca.

- Beskućnici su dobitnici Nagrade Grada Zadra zbog krumpira i zelja koje su bili sadili na ovoj preplodnoj zemlji, no odavno ništa ne sade. Nakon poplave u rujnu masu zemlje preseljeno je na dječje igralište koje bi trebalo biti na ponos i u službi djece. Beskućnici su dočekani s dobrodošlicom, no uz probleme koje stvaraju držeći opasne pse zavezane na lancu uz sam put kojim se prolazi, ova devastacija u vidu smetlišta mislim da je uistinu nedopustiva, piše jedna Bokanjanka.

S problemom je upoznat i predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac Enio Meštrović, koji je do sada razgovarao s gradskim službama i svećenikom kako bi se riješio problem.

- Prije nego što kažem nešto o tom problemu, želio bih pohvaliti projekt Caritasa, koji je omogućio beskućnicima da se posvete nečemu korisnom, a moju podršku dijele i drugi Bokanjani. Ono što nije dobro je da se radi o prostoru koji je uz cestu, a na kojem su tri velika psa. Oni su vezani lancima, ali nije ugodno proći tuda, ni odraslima ni djeci. Komunalni redari su nemoćni jer se radi o privatnom zemljištu, pričali smo sa svećenikom i apelirali da se prostor malo uredi, počisti, a psi ograde. Tu je i jedan prostor kojeg su mještani uredili kao izletište, takav prostor nije u skladu s ovim što sada vidimo, kaže predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac Enio Meštrović

Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa, rekla nam je jutros da je problem s psima jučer riješen a prostor će se urediti kada dođe vrijeme za sadnju novih poljoprivrednih kultura.

- Mi smo u poplavi pretrpjeli veliku štetu, izgubili usjev, no projekt se nastavlja i u ovoj godini. Kad dođe vrijeme za sadnju, ponovno ćemo pripremiti zemljište, kaže Tadić.