ZADAR - Kao što nam je najavljeno iz Lignuma, jučerašnjim danom su započeli pripremni radovi na gradnji stambenog kompleksa za koji su prošle godine dobili građevinsku dozvolu za izgradnju 108 stanova.

Prvo moramo napraviti arheološka istraživanja- jer je u blizini bilo nalaza, a onda će početi gradnja. Do tada ćemo izabrati izvođača radova, doznajemo od Ivana Jurjevića koji je kao vlasnik Lignuma kupio taj teren 5395 četvornih metara na licitaciji Mesoprometa u stečaju prije 9 godina za nešto više od 9 milijuna kuna. Za još milijun kuna u ljeto 2010. godine srušeni su objekti Mesoprometa nad kojim je te godine završen stečaj. I dok će se zid uz Tuđmanovu ulicu i novo gradilište srušiti, kuća na ulazu ima zaštitu te se neće rušiti. Na njoj su još uvijek ostaci naziva zadarskog poduzeća kojeg više nema.

Projekt nove stambene izgradnje radili su arhitekti tvrtke D&Z. Iako se u Zadru naveliko grade novi stanovi, ovaj stambeni kompleks bit će drugačiji ne samo zbog povoljne lokacije već i zbog velikog broja manjih stanova koji su na tržištu traženi. Čak 70 posto bit će manjih stanova. Cijene još nije formirali, kazao je Jurjević.