Na naš upit o sinoćnjem incidentu u sportskoj dvorani u Kaštel Sućurcu, očitovala se Policijska uprava splitsko-dalmatinska. 

Podsjetimo, pred sam kraj utakmice Zadra i Ribole na tribinama je došlo do sukoba između navijača Tornada i policijskih službenika. S parketa su dotrčali zadarski košarkaši i stručni stožer kako bi stali između sukobljenih strana i smirili situaciju. Brzo su se proširile informacije kako je pritom policija pretjerala u reagiranju prema navijačima.

Evo što o cijelom slučaju kažu u splitskoj PU:

Dana 12. siječnja 2018. u 19.10 sati, za vrijeme odigravanja košarkaške utakmice između KK „Ribola" i KK „Zadar" unutar sportske dvorane u Kaštel Sućurcu, došlo je do paljenja pirotehničkih sredstava od strane veće skupine navijača. Nakon što su zapaljena ukupno četiri pirotehnička sredstva i nakon što redari angažirani na osiguranju utakmice nisu mogli uspostaviti red, intervenirali su policijski službenici, koji su izdali naredbu skupini da se udalji iz dvorane, što je ponovljeno u više navrata.

Obzirom da se navedena skupina oglušila na izdanu naredbu, te počela vrijeđati policijske službenike, isti su uz uporabu sredstava prisile iz dvorane potisnuli skupinu, koja je nastavila s pružanjem aktivnog i pasivnog otpora, gurajući i pljujući policijske službenike i bacajući na njih razne predmete, nakon čega se udaljila s mjesta događaja.

Prilikom postupanja policijski službenici koristili su raspršivač s nadražujućom tvari i palicu, radi svladavanja aktivnog otpora i odbijanja napada skupine koja se oglušila prethodne usmene naredbe da prestane s protupravnim ponašanjem. Prema raspoloživim informacijama, nijedan od sudionika navedenog događaja nije zatražio liječničku pomoć, te nema saznanja da je itko ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta sudionika ovog događaja.

U odnosu na Vaš upit koji se odnosi na uporabu sredstava prisile, napominjemo da će se, kao i u svim drugim slučajevima postupanja policijskih službenika u kojima je došlo do uporabe sredstava prisile, donijeti ocjena opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile i u navedenom slučaju.