Biograd je jučer proslavio Dan Grada! Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik biogradskog Gradskog vijeća Tonči Šangulin, te u ime Grada pozdravio sve nazočne.

Proslavi su nazočili župan Božidar Longin i dožupani Šime Mršić i Šime Vicković te zamjenik zadarskog gradonačelnika Ante Babić. Kao i ranijih godina, izaslanici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bili su Stipo Zeba i Miodrag Demo.

Sve uzvanike i posjetitelje pozdravio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez. Uz čestitke za Dan grada i blagdan Sv. Stošije, osvrnuo se na rad i rezultate rada tijekom protekle godine te istaknuo kako se, unatoč poteškoćama, nastoje realizirati zacrtani gradski projekti. Naglasio je, između ostalog, kako se neki od njih uspješno privode kraju dok su drugi u raznim fazama realizacije. Za primjer naveo je nekoliko njih, među kojima poduzetnički inkubator, reciklažno dvorište, Turistički Info Centar te Centar za socijalnu skrb.

- Niz je još započetih i nedovršenih projekata u gradu, a za čiji se nastavak odnosno dovršenje itekako borimo, kazao je uz ostalo gradonačelnik Knez.

I zadarski župan Božidar Longin govorio je o projektima koji su za Grad Biograd, ali i županiju veoma značajni, te dodao kako će županija i nadalje poticati i podržavati sve aktivnosti koje donose boljitak gradu i njegovim žiteljima. I prošle godine s ovog mjesta pohvalio je sam konstruktivni rad Gradskog vijeća, jer se bez njihovih odluka, poručio je, ne bi se mogli realizirati zacrtani programi. 

- To činim i sada i opet apeliram na sve, prvenstveno novoizabrane vijećnike da bez obzira na neovisnost i političke, svjetonazorske razlike, kada je u pitanju naš grad drže, kako se ono kaže za isti "šćap", kako bi ovaj pobjednički tim gradske uprave grada Biograda na Moru nastavio i dalje podizati ljestvicu kvalitete življenja, kazao je uz ostalo Longin. 

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade i priznanja zaslužnim žiteljima i dobročiniteljima grada.Tako je gradonačelnik Ivan Knez Grb grada Biograda uručio zaslužnim građanima, a dobili su ga: Dragan Troskot, Milan Galešić, Marion i Manfred Neunberger, Mate Zaninović, Pave Tomić, Šime Jadrešić, Šimun Filipović, Neda Paleš, Joso Rakić, Tin Bralih, te Vaterpolo klub Biograd na Moru.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je farmaceutkinji Katarini Pervan, za svekoliki doprinos u području ljekarništva i nesebično dugogodišnje djelovanje za dobrobit žitelja ovoga grada. Svojim nastupima svečanost su upotpunili klapa "Bunari" iz Vodica i Grupa "Mejaši", a sa svojim stihovima kninski pjesnik Ante Nadomir Tadić- Šutra.