ZADAR- Zadarska policija uspjela je uhititi dvojicu od pet pripadnika organizirane skupine koja je s Vitrenjaka ukrala gliser. Policija i dalje traga za brodom i za trojicom koja su sudjelovala u krađi prijavljenoj u rujnu prošle godine.

Odjel organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom, dovršio je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Srbije i 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, koje se sumnjiči da su s još tri osobe, sredinom rujna 2017.godine u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, otuđili gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan preko 350 tisuća kuna.

Policija 37-godišnjaka sumnjiči da je s još jednim pomagačem dovezao u Zadar, gdje su iz lučice otuđili gliser hrvatske zastave, dužine 8 m te njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

Prema završenoj istrazi, 48-godišnjaka se sumnjiči da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila. On je s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći pri tom terensko vozilo s nepripadajućim lažnim stranim registracijskim oznakama.

U srijedu su 37 i 48-godišnjak uhićeni na šibenskom području te su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u tešku krađu i krivotvorenje isprava, privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja.