Na stupovima zgrade hostela Forum u tijeku su radovi na sanaciji koja je bila nužna jer su se s vremenom ispod kamene obloge stvorile rupe.

Udubljenja nam je pokazao djelatnik zadarske tvrtke Akroterij, specijalizirane i licencirane da novim materijalima i tehnologijama sanirana stare konstrukcije, osobito nosive dijelove, kao što su u ovom slučaju stupovi. Nastale pukotine u stupovima oni će ispuniti karbonskim vlaknima čime se i jača konstrukcija na koju se potom vraća kamena obloga. Taj posao će izvesti kameno-klesarska tvrtka VaDo koja je uključena u zahvat sanacije stupova koju su naručili iz Turisthotela, u čijem je vlasništvu zgrada.

Stupovi će biti još bjelji nakon skoro pola stoljeća od kada je završena ta zgrada, rađena prema projektu arhitekta Bruna Milića, autora urbanističkog plana Zadra. Ona je završena 1966. godina tako što je prvo otvoreno kino, zatim hotel za samce te na kraju pošta na koju se dugo čekalo. Bio je to tzv. Blok D, nalazimo u jednom od znanstvenih radova zadarske povjesničarke umjetnosti dr. sci Antonije Mlikote koja je istražila i doktorirala na obnovi Zadra nakon što je grad uništen u bombardiranju. Tu je trebala biti izgrađena zgrada prema projektu Ivana Vitića, ali njegova ideja o staklenoj fasadi, okrenutoj prema moru, očito je bila previše avangardna za to vrijeme, smatra dr. Mlikota.

Postojeća zgrada Foruma uz građevinu Arheološkog muzeja koji je autorsko djelo Mladena Kauzlarića iz početka 70-tih godina, dva su najbolja primjera poslijeratne obnove Zadra i zaštitni znak drevnog Foruma.