ZADAR - U hotelskom naselju Borik, kojeg drži austrijski Falkensteiner odvijaju se veliki radovi na renoviranju najvećeg hotelskog kompleksa Club Funimation kojeg čine tunelom povezani hoteli Barbara i Novi parka.

Hotel bi se, prema najavi, trebao ponovno otvoriti u lipnju 2018. Do tada će se preurediti 146 soba koje bi trebale imati "mediteranski šarm" u glavnom objektu, najavljeno je za potencijalne goste. Radovi su počeli prije nešto više od mjesec dana. Njima su obuhvaćeni i uređenja javne zone poput recepcije, predvorja, restorana i kafića. Više informacija nije se moglo doznati jer je Uprava na godišnjem odmoru.


Zimu su iskoristili i drugi zadarski hoteli: u Kolovarama se modernizira još jedno hotelsko krilo ali je hotel otvoren kao i za dosadašnjih faza modernizacije.

Radovi na unutrašnjem preuređenju počeli su ovih dana i u dijelu hotelu Bastion na Poluotoku. Hotel Pinija zatvoren je do 24. ožujka. Nakon višegodišnjeg ciklusa investiranja u obnovu hotela, ove zime se radi na poboljšanju instalacija, izmjeni krovišta restorana i manjih zahvatima u osvježenju hotela za novu sezonu.