ZADAR- Prema službenoj statistici, Zračna luka Zadar završila je prošlu godinu s povećanjem prometa putnika za 13.14 posto više nego li u 2016. godini.

Tijekom 2017. godinu kroz zadarski aerodrom prošlo je 589 541 putnika. Zračna luka Zadar ostaje aerodrom s međunarodnim prometom isključivo sezonskog karaktera. Pulom i Zadar iste su godine dobili prve linije Ryanaira. Iako su ove godine imali podjednak promet, studeni je pokazao veliku razliku.
Zračna luka u Puli je s nešto malo više od 2.200 putnika  bila u plusu od 56,2 posto u odnosu na studeni 2016., dok je zadarska zračna luka taj mjesec imala pad broja putnika, i to za 41 posto. Na žalost, Zračna luka Zadar jedina je od manjih, koja je u studenom imala samo putnike na domaćoj linija Pula- Zadar- Zagreb, dok su svi ostali mali aerodromi imali povećanje prometa.

Je li  dolazi vrijeme odmaka ovisnosti o Rynairu u poslovnoj politici zadarskog aerodroma koji je zapravo servis turizma i njegovog razvoja u ovom ili novom smjeru.  Očito nije, obzirom da se i Hrvatska turistička zajednica uključila u program poticanja avio-kompanija na natječaju kojeg novi  Kristjan Staničić direktor  HTZ-a, kada je bio prvi put u Zadru, nije ni znao predočiti javnosti.