ZADAR - Prodajne akcije, svakodnevni model u životu potrošača, preuzela je i državna Agencija za obalni linijski promet pod vodstvom nove ravnateljice Paule Vidović. Od 19. siječnja do 18. ožujka, na trajektnim linijama uvodi se popust od 20 posto na karte koje kupuju oni koji ne žive na otocima. 

- Mjera se uvodi na dva mjeseca kako bismo vidjeli njezine rezultate. Ovo je prvi takav pokušaj da se izađe u susret onima koji žele i zimi dolaziti na otok, osobito obiteljima, ali su se do sada žalili da im je skup prijevoz i da im se ne isplati. Popust vrijedi za sve brodare koji održavaju trajektne linije, a mogu ga ostvariti djeca od 3 do 12 godina te vlasnici osobnih vozila do pet metara, pojasnila nam je u telefonskom razgovoru ravnateljica jedine agencije koja ima sjedište izvan Zagreba.

Baš u Zagrebu već je odjeknula ta vijest, jer je tamo jako puno vlasnika vikendica ali i poljoprivrednih površina na otocima. Pa ćemo vidjeti hoće li se sada vikendom više dolaziti na naše otoke tijekom ova dva zimska mjeseca, kazala je ravnateljica Vidović koja je preuzela i rizik financijskog gubitka. S brodarima su popisani novi koncesijski ugovori koji su na snazi od 1. siječnja 2018. godine a u kojima su i  prihodi od cijene karata, utvrđene Zakonom o otocima iz 2016. godine.  Dobro da je državna potpora za brodski prijevoz ove godine povećana s lanjskih  298 na 310 milijuna u 2018. godini.

Značajan popust na kartu vrijedi od petka do nedjelje.