ZADAR - Preseljenje dviju ambulanta Zavoda za javno zdravstvo Zadar (ZJZZ), najavljeno nakon blagdana Tri kralja, odgođeno je za nekoliko tjedana.

- Preselit ćemo zajedno s Bolnicom, ne možemo biti sami u zgradi od 25 tisuća metara četvornih, kazao je Zoran Škrgatić, ravnatelj te županijske ustanove ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar. 

Razlog odgode je, kao što smo pretpostavili, natječaj za namještaj prve faze preseljenja, na kojem je Državna komisija poništila odluku o izboru tvrtke. Ravnateljstvo bolnice to će riješiti za par tjedana, najavljuje Škrgatić.

Dvije ambulante Zavoda za javno zdravstvo preselit će se u prizemlje, gdje će biti i Služba za mikrobiologiju i parazitologiju. Ona je u sadašnjoj zgradi na Kolovarama na prvom katu. U travnju je planirano kompletno preseljenje Zavoda za javno zdravstvo na četvrtu etažu gdje će imati pet tisuća metara četvornih prostora. U taj prostor Zavod će uložiti vlastitih milijun kuna kako bi ga prilagodili svojim potrebama. Potrebno je razvući trofaznu struju te dodati još dvije plinske stanice, jer je prema projektu bilo predviđeno pet plinskih stanica, naveo je ravnatelj Škrgatić. Ta će ustanova imati ulaz sa zapadne strane ali i glavnim ulazom moći će se doći do njihovih prostora razmještenih na dvije lokacije u ogromnoj zgradi Poliklinike.

Iznad glavnog ulaza napokon je postavljen naziv Poliklinika Opće bolnice Zadar. Međutim, u taj prostor uselit će i druge dvije županijske ustanove u zdravstvu: uz Zavod za javno zdravstvo najavljeno je kako će u Polikliniku izmjestiti Zavod za hitnu medicinu. Kako će oni svi zajedno upravljati tom zgradom, dijeliti troškove režija i održavanja, znat će se u dogovoru s osnivačem - kazao nam je Škrgatić, istaknuvši kako sa Zadarskom županijom imaju po prvi put izvanrednu suradnju. Znači li to da je s prijašnjom županijskom vlašću nisu imali, pitali smo ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo. Radi se o operativnoj suradnji, potpori župana koji je uspostavio odlične veze s Ministarstvom zdravlja nakon poplave, naveo je ravnatelj Škrgatić. Radovi na sanaciji prostora nakon poplave još nisu završeni ali je, prema njegovim riječima, gama kamera od 3.5 milijuna kuna,  presudnom brzinom smještena u podrumske prostorije Poliklinike.