ZADAR - Slučajno smo otkrili kako se Ulicom Rine Aras na Stanovima (bez hznaka upozorenja i obavijesti) ne može prometovati jer su u tijeku radovi u režiji Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša te Vodovoda.

Vodovod planira završiti svoj dio posla na izmjeni dotrajalih instalacija vodovodnih cijevi do četvrtka, rečeno je u povratnoj informaciji koju smo zatražili iz gradske uprave.

S te male ulice koja je ime dobila po učiteljici Rini Aras, majci zadarskog političara Davora Arasa, skinut je asfalt.

Novi asfaltni sloj postavit će Ceste Zadarske županije, ugovorni izvođač Grada Zadra za održavanje nerazvrstanih cesta a potom će iscrtati horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Budući da se radi o prometnici koja  prolazi uz školu Stanovi, sjedište Mjesnog odbora, ali uz koju je i nedavno "niknula" nova stambena zgrada, iskorišteni su zimski praznici za uređenje te jednosmjerne ulice.  Planirani završetak asfaltnih radova je do konca tjedna ukoliko nam vremenske prilike isto dopuste, navodi se u informaciji iz gradske uprave.

Procijenjena vrijednost radova u izvedbi UO za komunalne djelatnosti zaštitu okoliša, kojeg odnedavno vodi Stanarac Robertino Dujela, iznosi oko 100.000 kuna.