Ulica Zadarskih bratovština mogla bi se preimenovati u Ulicu zadarske sramote obzirom na fotografije kojem nam je poslao čitatalj, u nadi da će se nešto promijeniti nakon što ovo objavimo.

Teško da možemo istražiti uzrok, kao što smatra građanin koji upozorava kako je to ekološka katastrofa u Ulici Zadarskih bratovština, udaljene svega 1.7 kilometara od Pozdrava suncu i Morskih orgulja s kojima se toliko ponosimo. Posao je to komunalnih redara, a sramota tzv. građana koji su odgovorni za ovakve prizore. Na žalost Zadar je  u 21. stoljeću još uvijek grad crnih jama i neurbaniziranih područja, a sustav je tako postavljen da se teško može uvesti red, a još manje kazniti ovakvo ponašanje.

Prenosimo pismo savjesnog građanina Zadra:

Tko je odgovoran za ovakvo stanje i širenje zaraze? Tko zatvara oči pred problemima? Septičke jame se ovdje godinama izlijevaju iz okolnih baraka i to očito nikoga nije briga. Dičimo se javnom kanalizacijom koja je prošla Ulicom put Bokanjca, a prava istina je da se na nju priključila nekolicina kuća koje su uz samu cestu dok ostale čekaju neka bolja vremena. Pitajte se što se događa kad padne kiša pa te fekalije zajedno s oborinskim vodama krenu niz ulicu direktno do ulaza susjednih kuća. Sramota! Da stvar bude bolja nasuprot toga stvorilo se novo odlagalište otpada tik do novootvorene trgovine Tommy.

Žalosno. Možda i nije toliko čudno budući da se ista stvar događa i u Nacionalnom parku Plitvička jezera, navodi tužan i zabrinuti građanin.