Predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo odbacila je jutros zahtjev Fine za otvaranjem stečajnog postupka nad Tankerkomercom.

Financijska agencija zahtjev je podnijela 28. studenog 2017., no na traženje suda naknadno dostavila potvrdu iz koje proizlazi da na dan 3. siječnja 2018. trgovačko društvo Tankerkomerc d.d., Zadar nema nepodmirenih obaveza i da mu žiro račun nije u blokadi. Slijedom navedenog sud je utvrdio da je prestao stečajni razlog i da dužnik nije nesposoban za plaćanje niti prezadužen u smislu Stečajnog zakona.

Država već nekoliko godina vodi spor s ovom tvrtkom, koja je svojedobno pronašla partnera i sklopila predstečajnu nagodbu, ali je blokirana u njezinoj provedbi. Velika se bitka vodi za upravljanje Marinom Zadar, kojom Tankerkomerc trenutačno upravlja, a za koju su ponude na natječaj za koncesiju prije tri i pol godine predali Dogus, ACI, Signum i Porto Jadera 1177. Ovom odlukom Tankerkomerc se ozbiljno vraća u igru, no s obzirom na složenost do sada pokrenutih postupaka, sigurno će proći još neko vrijeme prije nego se situacija do kraja raščisti.