ZADAR- U tek završenoj godini korisnici bolničkih usluga ostavili su na facebook stranici najviše komentara i ocjena - 28 od ukupno 50-ak, koliko ih je zabilježeno na toj neslužbenoj društvenoj mreži zadarske bolnice.

Komentatori su davali i ocjene - od negativne u kojoj je jedan pacijent izrazio svoje iskustvo neljubaznog osoblja te zahoda bez toaletnog papira do  petice i hvalospjeva zadarskom rodilištu u kojem se porodila jedna pridošla građanka. Pohvale je dobio odjel za infektivne bolesti, dok se djelatnicima centralnog laboratorija poželjela sretna 2018. godina. Povratne informacije zadovoljnih pacijenata  ispisane su na račun Internog odjela, osoblju abdominalne kirurgije, kardiologiji... Kako je prvi susret većine pacijenata s odjelom hitnog bolničkog prijema tako su različite i ocjene doživljaja s tog odjela.

Pa se tako jedan pacijent iz BIH-a požalio kako na Hitnom prijemu ne znaju da je tri kata iznad, na kardiologiji, referentni centar za liječenje aritmije i za građane BIH-a. Ali zato je na račun jedne smjene medicinskog osoblja peticu dala gošća Zadra. Ona je svog muža umilno nazvala zvijeri, a koji je ulaskom u more slomio tri prsta na nozi. Na Hitnom prijemu bilo je 40 pacijenata, a njezin suprug je bio za pola sata gotov. Ostali smo u pozitivnom šoku, napisala je supruga uz pohvale osoblju.

U komentarima se osobita pažnja pridaje medicinskim sestrama kojima bi u noćnom dežurstvu trebalo pridodati po dva fizička radnika, predložio je jedan od pacijenata zadarske bolnice. Ima naravno i komentara naslovljenih na adrese pojedinih liječnika od kojih neki nisu za pohvalu a niti za javnost.