Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića u novu je godinu ušla s velikim planovima i s gotovo milijun kuna za njihovo ostvarivanje. Ta im je nepovratna sredstva odobrilo Ministarstvo poljoprivrede za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi.

U sklopu projekta škola će postaviti suvremeno opremljen staklenik površine 90 metara četvornih. U proizvodnji jagoda dobro će im doći sušare za voće i povrće, a posebno ih veseli kupnja gospodarskoga vozila za potrebe izvođenja praktične nastave. Planirana je i nabava nove laboratorijske opreme. Jedino čega im ne nedostaje, potvrđuje i ravnateljica Jelena Gulan, je velika motivacija i inovativni pristup:

Tako da ćemo imati čips od jagoda koji možemo dalje razvijati kao samostalan proizvod ili ga uklopiti u nove proizvode.

Želja je povećati kvalitetu strukovnog obrazovanja učenika.

- Kroz tu priču ide jedna nova ideja i tako da stvarno želimo da ova škola postane prepoznatljiva ne samo u Zadarskoj županiji i da školujemo djecu koja će sutra ostajati na svojoj zemlji, obrađivati zemlju, proizvoditi zdravu hranu, a sa zdravom hranom je i zdraviji narod. Nadam se da ćemo uspjeti u tim planovima, ističe ravnateljica Gulan.

Projekt je osmišljen u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i u partnerstvu sa Srednjom školom "Braća Radić" iz Kaštel Štafilića.

Znači, dobili smo skupa negdje oko 970 tisuća kuna. Od toga našoj školi ide 580 tisuća kuna. Od onoga što smo prijavili negdje 7 posto morat ćemo sufinancirati sa svojim sredstvima. Evo, Županija naša uvijek nas je pratila pa će nas i u ovom trenutku pratiti s tih 7 posto, najavila je ravnateljica poljoprivredne škole Stanka Ožanića.