ZADAR- Veljače bi u Zadru trebala biti mjesec u kojem će se igrati vrhunska košarka.
Uz dvije utakmice kvalifikacija hrvatske reprezentacije protiv Rumunjske i Nizozemske za SP 2019, u dvorani, u Zadru bi se trebala odigrati završnica 20. Kupa Krešimira Ćosića.

Oba događanja misija su Željka Predovana, predsjednika Županijskog košarkaškog saveza.
On je posljednjeg radnog dana prošle godine doveo čelnike Hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića i Josipa Joku Vrankovića na upoznavanje s gradonačelnikom Brankom Dukićem. Za velika košarkaška događanja na Višnjiku, traži se i potpora Grada Zadra, koja, bez sumnje, neće izostati.
Lani je na završnici kupa Krešima Ćosića u Šibeniku na Baldekinu bio i premijer Andrej Plenković. Ove godine bi to trebao biti prvorazredni događaj u dvorani Krešimira Ćosića, ne samo zbog jubileja već i činjenice da je u Kupu sudjeluju tri zadarska košarkaška kluba. Oni su među 16 momčadi drugog kruga u kojem se danas počinju odigravati utakmice.

U školskoj dvorani "Peščenica" KK Zadar domaćin je zagrebački Agrodalm - klub u kojem nema profesionalaca već ljubavi prema košarci koja se kapitalizira u sve boljim rezultatima igre. Utakmica je u 19 sati. U nedjelja je Sonik - Puntamika domaćin Gorici. Utakmica se igra u 18 sati u Jazinama, dok će KK Jazine Arbanasi gostovati u Zagrebu. Oni će u nedjelju u 19 sati u Domu sportova igrati protiv Cedevite.