ZADAR- Državno odvjetničko vijeće DOV) nedavno je donijelo odluku o imenovanju Svetlane Barišić za zamjenicu županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Svetlana Barišić je do ovog imenovanja obnašala dužnost zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, navodi se u priopćenju o novoj kadrovskoj križaljci u zadarskom odvjetništvu. Barišić je  prije toga bila u Općinskom državnom odvjetništvu u Benkovcu iz kojeg je kao tamošnji općinski odvjetnik  2011. došao i Goran Troskot za vršitelja dužnosti ŽDO. On je 2015. godine postao županijski državni odvjetnik odlukom DOV-a.

On je na mjestu županijskog državnog odvjetnika zamijenio Ivana Galovića. Prije toga je Troskot za svog prvog zamjenika odredio Duška Berovića koji je hijerarhijski vjerojatno iza nove zamjenice. Županijski državni odvjetnik Troskot više nije glasnogovornik već je to Vanja Višković, viša državnoodvjetnička savjetnica.

Prvu zamjenicu ima i vršitelj dužnosti općinskog državnog odvjetnika Ivica Škara. To je Darija Padovan Buškulić. Škara je i službenik za informiranje. On je krajem srpnja imenovan za vršitelja dužnosti ODO umjesto Marijana Stipić koja je tijekom pet godina bila vršiteljica dužnosti. Marijana Stipić je prije toga bila zamjenica općinskom državnom odvjetniku Trpimiru Kučini (koji je bio prisiljen otići iz ODO,opa) a sada je nema nigdje u najnovijem ustroju.