ZADAR- Umjesto da za Božić završe konstrukcije stambenog kompleksa zvanog „tvornica kruha", 1. veljače počet će ponovna gradnja.

Za pet mjeseci, koliko je izgubio investitor 120 stanova- tvrtka Moj centar, kriva je poplava 11. rujna.
- Sve ovisi o procesu rušenja koji je došao do minus tri metra te manjeg dijela izgrađene konstrukcije uz Murvičku ulicu. Kad oni očiste taj dio, počet će gradnja, paralelno s preostalim rušenjem, kazao je projektant Željko Predovan. Temeljna ploča će se lomiti, a ne minirati kako će u početku dogovarano s tvrtkom s kojom su investitori ugovorili rušenje. Oni na samom gradilištu melju dijelove konstrukcije koja se već danim razbija pikamerima i bagerima iznosi. Beton se strojno odvaja od željeza, a gdje će se i kome iskoristiti to je prepušteno tvrtki VDM koja izvodi rušenje, kazao je Predovan.
Tvrtka Moj Centar predala je osiguravajuću kuću na sud zbog toga što im nisu priznali štetu izazvanu elementarnom nepogodom u iznosu od 27 milijuna kuna. Uz to što je izdizanje konstrukcije uslijed poplave na gradilištu uz Murvičku postao graditeljski fenomen, investitori su doznali kako je njihova šteta od elementarne nepogode rekordna kao najveći pojedinačni prijavljeni iznos kod svih osiguravajućih kuća u Hrvatskoj.

I dok oni koji su uplatili predujam za kupnju stanova strpljivo čekaju da se završi stambeni kompleks, u agenciji koja je dio tog projekta više zadarskih investitora dobivaju i nove upite. - Dok ne počne gradnja nećemo sklapati nove ugovore, doznajemo od dipl. ing arhitekture Željka Predovana.