U protekla 24 sata na prometnicama u Zadarskoj županiji zabilježene su dvije prometne nesreće koje, osim teških tjelesnih ozljeda, povezuje i vožnja pod utjecajem alkohola. 

Oko 16 sati na čvorištu sv. Martin (kod Sukošana) D424, popularne zvane „Kalmetina", 31-godišnjak je uslijed neprilagođene brzine i utjecaja alkohola od 0,9 promila izgubio nadzor nad automobilom zagrebačkih registracija. Udario je u betonski ivičnjak te izletio van kolnika. S teškim tjelesnim ozljedama prevezen je u zadarsku bolnicu. 

Nakon svega pola sata, dogodila se nova prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio 46-godišnji vozač. On je s jedan promil alkohola u krvi sjeo za volan automobila zadarskih registracija. Uslijed neprilagođene brzine, u oštrom zavoju u Novigradu izgubio je nadzor nad upravljačem, sletio s ceste, zahvatio kameni usjek i udario u stablo. Automobil se isprevrtao te na krovu vratio na kolnik. Vozač je s teškim tjelesnim ozljedama zbrinut u Općoj bolnici Zadar, dok je njegov 33-godišnji suputnik prošao s lakšim ozljedama. 

Protiv obojice vozača slijedi optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće te vožnje pod utjecajem alkohola.