Prva Zimske škole tehničke kulture Zadarske županije, koju organizira Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra u suradnji sa Zadarskom županijom i Javnom ustanovom Agencija Han-Vrana, bit će otvorena u ponedjeljak u Maškovića hanu u Vrani s početkom u 11 sati.

Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.

Program se provodi u trajanju od 7 dana. Od 7. do 13. siječnja 2018. godine, u novoobnovljenom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana, bit će svakodnevni izleti po Zadarskoj županiji. U školi će sudjelovati 14 darovitih učenika osnovnih škola s područja Zadarske županije, koji su sudjelovali na državnim natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja tijekom školske godine 2016./2017, najavio je Duško Kraljev, predsjednik Zajednice tehničke kulture.