Opća bolnica Zadar raspisala je 3. siječnja natječaj za prijem četvero specijalista, troje specijalizanata i tri medicinske sestre/tehničara.

Dva mjesta rezervirana su za specijaliste pedijatrije - jedno na neodređeno radno vrijeme s punom satnicom, te drugo s pola radnog vremena, na kojeg se mogu javiti umirovljeni specijalisti pedijatrije. Opća bolnica godinama ima problema s popunom upražnjenih mjesta, pa se dio potreba rješava angažmanom liječnika koji su zbog godina starosti otišli u mirovinu. Isti je slučaj s kliničkom citologijom, na koju se također može javiti specijalist-umirovljenik, koji bi radio na pola radnog vremena.

Na puno radno vrijeme bolnica želi zaposliti specijalista patologije s akreditacijom iz histopatologije, dijelom medicine koji se bavi mikroskopskim proučavanjem tkiva. Za ovo radno mjesto potreban je položen specijalistički ispit te važeće odobrenje za samostalni rad.

Bolnica je raspisala i natječaj na neodređeno za prijem troje specijalizanata iz područja transfuzijske medicine, kliničke farmakologije i kliničke radiologije, te za tri medicinske sestre ili tehničara koji bi radili na zamjeni. Od nemedicinskog osoblja traže se spremačica i kuhar. Za sva radna mjesta rok prijave je 11. siječnja.

I Zavod za hitnu medicinu traži liječnike za T1 timove u Benkovcu, Biogradu i Kalima. Jedini uvjet, uz odgovarajuću stručnu spremu, je pet mjeseci radnog iskustva u struci.