U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Kako smo pisali, u novogodišnjem jutru život je izgubila 36- godišnja Petra Mršić r. Colić iz Biograda, kada je išla na posao. Vozačica je prevezena u zadarsku bolnicu gdje je, sat vremena nakon nesreće, preminula.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak 1. siječnja 2018. u 6,55 sati upravljao osobnim automobilom iz smjera sjevera prema jugu u Biogradu na Moru (Ulica dr. Franje Tuđmana, cesta D-503) svjestan da vožnjom pod utjecajem alkohola te brzinom kretanja vozila koja nije prilagođena osobinama i stanju ceste kao i nedržanjem potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, može ugroziti druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je pristajući na navedeno započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala oštećena P. M., pa je upravo zbog alkoholiziranosti i neprilagođene brzine prilikom pretjecanja desnim prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji lijevi dio vozila kojim je upravljala oštećenica, uslijed čega je vozilo oštećenice izletjelo izvan kolnika i lijevom bočnom stranom udarilo u drvo čempresa. Oštećenica je pritom zadobila višestruke tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku), navodi se u priopćenju.