Dolaskom 2018. godine završio je i Advent koji se od 24. studenog odvijao na Trgu pet bunara. Nakon početnih kritika zbog cijene najma kućica koju je Grad Zadar postigao na natječaju, te manjeg broja istih, manifestacija se uglavnom uspješno odvijala, a jedina nesreća po organizatora i zakupce bio je nešto veći broj kišnih dana, koji su zasigurno odnijeli dio zarade.

"Advent u Zadru" nudio je svakodnevni program s dječjim radionicama, DJ-ima, večernjim koncertima zadarskih bendova, klapa i estradnih zvijezda poput Nene Belana Mie Dimšić, TBF-a, kao i tradicijsko paljenje adventskih svijeća. Posljednji bljesak bio je novogodišnji program s Krešom Perovićem i grupom Balboa te grupom Kanela.

Sve u svemu, Zadar je zahvaljujući ovim programima živio u blagdanskom ruhu, a kako će biti sljedećih dana vidjelo se već jutros na pustim zadarskim ulicama. Dio lokala na frekventnim mjestima, čak i na Narodnom trgu, zatvorio je svoja vrata te čeka buđenje toplijih dana, a građanima ostaje nakon blagdanske euforije bez prevelikog stresa vratiti se u zimsku kolotečinu.