Na posljednjem Kolegiju gradonačelnika održanom u ovoj godini pročelnik Darko Kasap najavio je nove radove na prometnicama u siječnju.

- Od 8. siječnja zatvaramo Put Nina prema Meladi te će tim dijelom grada na snazi biti nova privremena prometna regulacija. Ova ulica, kao i Ulica Benka Benkovića, trebale bi i biti gotove do 30. lipnja, odnosno prije početka sezone. Ovo je rok i za dovršetak Ante Starčevića i Liburnske obale. Građani će o novoj prometnoj regulaciji biti obaviješteni nakon Nove godine, obznanio je Kasap.

Pročelnik Robertino Dujela iz programa održavanja komunalne infrastrukture grada Zadra za 2017., za posljednja dva mjeseca, izdvojio je sanaciju kolnika na Gaženičkoj cesti, na dijelu Krešimirove obale u Diklu i u Ulici Gradiščanskih Hrvata, kao i pokretanje brojnih inicijativa s ciljem zaštite pješaka.

- Uredili smo pristup OŠ Smiljevac i nogostup uz OŠ Stanovi, a nakon izmjene dotrajalih vodovodnih instalacija u Ulici Rine Aras pristupit će se i njezinom asfaltiranju, kazao je Dujela dodajući da se na dijelu povećanja sigurnosti u prometu pristupilo ugradnji prometne opreme u ulicama sv. Nikole Tavelića, Šibenskoj ulici, Domagojevoj obali, Molatskoj ulici i Putu Vukića.

Također, od ostalih komunalnih djelatnosti pročelnik je izdvojio kako je prema projektnoj dokumentaciji započeta izgradnja dječjeg igrališta na Novom Bokanjcu uz buduću zgradu MO.