Župan Zadarske županije Božidar Longin u povodu božićno-novogodišnjih blagdana posjetio je poznatu zadarsku umjetnicu i donatoricu Narodnog muzeja Anitu Tomljanović-Šokčević. Longin je u pratnji poznatog zadarskog arhitekta Nikole Bašića gospođi Tomljanović uručio darove, zahvalivši joj što je sa svojim pokojnim suprugom umjetničku ostavštinu stavila na raspolaganje Narodnom muzeju Zadar, kako bi i naredne generacije mogle uživati u njihovoj ljepoti.

- Njihova donacija pokazuje želju da rad, u koji su uložili svoje vrijeme i svoj trud, nikad ne zahvati zaborav vremena. Tapiserije u koje je utkan dio njihovog života će ostati zauvijek svjedokom vremena u kojem su djelovali i u kojem su stvorili dio kulturne baštine na sebi svojstven način - rekao je Longin.

Obitelj Tomljanović, gospođa Anita i njezin pokojni suprug Ivan Tomljanović, u više su navrata svoja umjetnička djela darivali Narodnom muzeju Zadar. Posjetitelji muzeja zahvaljujući bračnom paru Tomljanović imat će priliku uživati u umjetničkom radu u kojem su različiti motivi inspirirani kršćanskom tematikom, gradom Zadrom, prirodnim ljepotama u kojima prevladava motiv Velebita, autoportretima, potretima Bacha, Rembrandta, Shakespearea i brojnim drugim umjetničkim temama.