Iz gradske uprave stiglo je priopćenje za medije nakon što je jutros poplavila Ulica oko Vrulje, svega nekoliko dana od završetka radova vrijednih više od tri milijuna kuna. 

Objašnjenje Grada za nastalu situaciju donosimo u cijelosti: 

S obzirom na začepljenje javnog sustava odvodnje u Ulici oko Vrulja uz novoizgrađeno križanje Mažuranićeve ulice i Ulice J.J. Strossmayera zatražena je žurna intervencija tvrtke „Odvodnja d.o.o.".

Uvidom u nastalu situaciju utvrđeno je kako problem nije nastao kao posljedica rekonstrukcije ceste i odvodnog sustava, već uslijed stvaranja nakupina nečistoće koje se znaju jednokratno pojaviti nakon radova. Tome je pridonijelo i nevrijeme s vjetrom koje je uzrokovalo nakupljanje lišća i sitnozrnatog kamenog materijala koji su sa oborinom dospjeli u sustav.

Djelatnici Odvodnje d.o.o. uspjeli su dijelom sanirati i očistiti kolektore otpadnih voda predmetnog područja jednostavnim propuhivanjem vode pod tlakom s tim da zbog daljnjeg dotoka atmosferskih voda radovi još uvijek traju i trebali bi u cijelosti biti riješeni tijekom dana.