ZADAR - Nakon što je polovicom rujna sklopljen ugovor s izabranim izvođačima radova na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića u uvali Vrulja, krajem studenog je ugovoreni iznos od 2.996.135 kuna (uključen PDV) povećan za još 430.638 kuna.

Radi se o dodatnim radovima za produženu trasu asfaltiranja, odvodnje i postavljanje javne rasvjete, vidljivo je iz izmjene ugovora kojeg potpisuje gradonačelnik Branko Dukić. Zajednica Vodoinstalcija i Parala izabrani su na natječaju Grada Zadra na kojem su bile četiri ponude. Procijenjena vrijednost tog posla bila je 2.515.000 kuna (bez PDV-a), a Vodoinstalacija je licitirala s 2.396.908 kuna (bez PDV-a) te je zajedno s geodetskom tvrtkom Paralela dobila taj posao s najnižom valjanom ponudom. U investiciji tog projekta, izrađenog u arhitektonskom uredu Donat, sa 70 posto sudjeluje MUP sa svojim programom „crnih točaka".

Raskrižje je otvoreno za promet prošlog petka. Bio je to predbožićni dar građanima koji cijelu jesen voze po privremenoj regulaciji i gube vrijeme, živce, troše strpljenje i gorivo.

Izvođači radova obavili su posao daleko prije ugovorenog roka. Radovi na rekonstrukciji tog raskrižja započeli su s gnjevom Zadrana zbog sječe fafarikula. Za novo hortikulturno uređenje izabrani su Nasadi koji su odlukom Gradonačelnika za taj posao dobili za 86 tisuća kuna.