ZADAR - U zadarskoj bolnici morali su poništiti natječaje, više puta objavljivane, za specijaliste ginekologije i pedijatrije. Poništeni su i natječaji za specijalizacije iz ginekologije i opstetricije te kliničke radiologije.

Dobro je što će barem jedan ugovor biti potpisan s izabranim kandidatima za drugo mjesto specijalizacije iz ginekologije na posljednjem ovogodišnjem natječaju za 17 specijalizacija. S time se zaključuje godina u kojoj je zamjenik ravnatelj Edi Karuc javno upozorio na kadrovske probleme koje zadarska bolnica ima sa specijalističkim kadrom koji ih napušta.

Srećom da niti jedan od trenutno zaposlenih liječnika krajem ove godine ne odlazi u mirovinu, navodi u odgovoru na naš upit dr. Karuc.

Činjenica je, međutim, da kadrovski disbalans popunjavaju umirovljeni specijalisti. U zadarskoj bolnici na ugovor je zaposleno sedmero liječnika specijalista-umirovljenika, informacija je iz Ravnateljstva bolnice, u kojoj je 1.260 zaposlenih. Najmlađi među njima je umirovljenik prof. dr. Miro Morović, infektolog koji je nastavio raditi u drugom statusu kao i neurolog dr. Damir Mišlov, specijalistica nuklearne medicine dr. Vajda Belić, dr. Ivna Lucin s Odjela za transfuzijsku medicinu te dr. Krešimir Baraka, pedijatar neonatolog.

Tko je sedmi umirovljeni specijalist nismo uspjeli doznati, osim da i dalje radi umirovljena logopedica Anđelka Ivanković. Ali doznajmo kako će se s krajem ove godine raskinuti ugovor o radu s dr. Borisom Bilićem, specijalistom i dugogodišnjim šefom radiologije, pa je opet šest umirovljenih liječnika - specijalista koji nastavljaju raditi u zadarskoj bolnici.