S današnjim danom u trgovinama diljem Hrvatske započelo je razdoblje zimskog sezonskog sniženja, reguliranog Pravilnikom o uvjetima i načinu provedbe sezonskog sniženja. Interes kupaca i visina sniženja u Zadru se najlakše vidi u Supernova centru, u koji su kupci počeli pristizati odmah po otvaranju u 9 sati. Oko podne vanjsko parkiralište i garaža već su bili prilično ispunjeni, po čemu se i prije ulaska dalo naslutiti kako će "pasti" dobar promet.

Najveća gužva očekivano je u Zari, koja je odjeću snizila uglavnom za oko 30 posto, te je majice moguće kupiti već po 29 kuna. H&M je snizio cijene majica i džempera za 50 posto, kao i trgovine čarapama i donjim rubljem Calzedonia i Tezenis te C&A.

- Već prvog dana obično odu najtraženiji artikli i najtraženije veličine. Mislim da će već za vikend police biti poprilično praznije, rekla nam je zaposlenica jedne od trgovina.

Iako mnogi očekuju drastična sniženja odjeće i obuće, njih u ovom trenutku još uvijek nema. NewYorker reklamira sniženje pojedinih artikala 70 posto, dok većina najhrabrijih ide do granice od 50 posto. Po takvom sniženju moguće je kupiti dio kolekcije (čizme) u Humanicu, Massu, Springfieldu, Tally Wejllu... Sportsku odjeću i obuću moguće je i u Nikeu i u Adidasu kupiti po 30 do 40 posto nižim cijenama, a tenisice u Tenisicama su snižene od 20 do 50 posto.

Dio trgovaca već je ranije snizio cijene za 30 posto (Tom Tailor), ili nudi dodatna sniženja na već snižene artikle (Takko). Uglavnom, ako ste pri novcu bolje krenite čim prije u trgovine, ako ste hrabri i niste toliko izbirljivi pričekajte sljedeći val sniženja koja idu do 60, pa i 70 posto u odnosu na početnu cijenu.