Završen je policijski očevid u opožarenoj radionici "Auto Hrvatske" u Ulici Franka Lisice u Zadru.

Utvrđeno je da je požar izazvalo pirotehničko sredstvo koje je palo na krov. Još nije poznato o kojem je točno predmetu riječ. 

Materijalna šteta bit će utvrđena naknadno, a sigurno je kako će ona biti velika jer je izgorio dio krovišta i postrojenja u kojem se nalazila vrijedna oprema. Zahvaljujući brzoj reakciji zadarskih vatrogasaca, spašeno je vozilo koje je u trenutku izbijanja požara bilo unutar servisa. 

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Iz poslovnog centra Zadar Auto Hrvatske obavještavaju korisnike da će centar tijekom sutrašnjeg dana redovno obavljati servisne usluge za osobna i laka dostavna vozila putem drugih servisnih kapaciteta na lokaciji Franka Lisice 85 koji nisu stradali u požaru koji je jučer zahvatio samo jednu servisnu radionicu na lokaciji. I ostale usluge Auto Hrvatska Poslovnog centra Zadar (prodaja novih i rabljenih osobnih i gospodarskih vozila, servis gospodarskih vozila) biti će pružene u okviru redovnog poslovanja. 

- Ovim putem se zahvaljujemo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar na iznimno brzoj intervenciji i uspješnoj brzoj lokalizaciji požara, poručuju iz Auto Hrvatske.