Neka netko samo kaže da nije najbolji, govori nam Šime Šopić zvan Pefa dok ulazimo u kultni "Toni" kod "Četiri kantuna" kako bi upoznali Luku Šimičevića, laureata "Nasmiješenog sunca" u kategoriji najbolji konobar.

Blagdanski je vikend, kafić je krcat, a mi se ispričavamo što smo došli u nezgodno vrijeme. Uvijek je ovako, govori nam Šimičević koji je u omiljenom okupljalištu Zadrana kod Četiri kantuna zaposlen već 12 godina. Tijekom rada upisao je i diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Zašto ne radi u struci? Nisam čovjek koji može biti zatvoren u četiri zida, objašnjava.

Unatoč dugom konobarskom stažu, iznenadilo ga je priznanje za doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone. Od toliko kafića i restorana u Zadru, tko bi to očekivao, poručuje skromni 40-godišnjak dok ga hvale kolege, šef i gosti.

Povremeno u "Toni" svrati i zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Zanima nas što prvi čovjek Grada pije, a Šimičević nam odgovara sa smiješkom - "kavu i sokiće, samo zdrav život".

Pitamo ga "koja mu je narudžba najmrskija", a on nakon dužeg razmišljanja poručuje "zaista nema takve, sve mi je lako napraviti". Postane li mu pak ponekad teško svakodnevno slušati priče gostiju? 

- Nije, uvijek je zanimljivo. Kada i naiđe neka budala, sjetite se ovakvih ljudi zbog kojih volite svoj posao, poručuje Šimičević pokazujući na Pefu i ekipu za šankom. Dok ga gledamo na djelu i pritom ispijamo dobru kavu, postaje nam jasno zašto je najbolji konobar u gradu.